Ile kosztuje organizacja imprezy okolicznościowej w restauracji?
Organizacja imprezy okolicznościowej, czy to rodzinnej, czy firmowej nie musi kosztować majątku. Wystarczy, że znajdziesz odpowiedni lokal, który gwarantuje niewygórowane ceny i wysoką jakość obsługi, aby cieszyć się tym wspólnie spędzonym czasem. Co obecnie wchodzi w skład kosztów organizacji przyjęcia? Jak je zminimalizować, aby goście mimo wszystko byli zadowoleni z obsługi? Sprawdź szczegóły.
Co zawiera kosztorys imprezy w restauracji?
Organizacja imprezy okolicznościowej w restauracji wymaga poświęcenia z Twoje strony środków finansowych, ze strony pracowników – uwagi i czasu. To, ile zapłacisz za usługę, jest uzależnione nie tylko od renomy lokalu, który wybierzesz, ale także od zakresu świadczonych przez niego usług. Wybierając restaurację Locomotiva z Lublina, otrzymujesz w pakiecie:
Przeczytaj również: Rodzinna impreza okolicznościowa - jak zorganizować ją, by zachwycić gości?
dekorację sali dostosowaną do okazji i klimatu przyjęcia,
spersonalizowane menu,
liczbę stolików i krzeseł, dostosowaną do liczby zaproszonych gości,
profesjonalną obsługę przez cały czas trwania imprezy.
Większość restauracji sprzedaje wszystkie wyżej wymienione usługi w pakiecie. Zgodnie z życzeniem klienta, może jednak pomniejszyć koszt organizacji imprezy okolicznościowej o jedną, wybraną. Ważne jest, aby przy przygotowywaniu kosztorysu powiadomić personel, z jakich usług chcesz skorzystać, a z których rezygnujesz.
Przeczytaj również: Czym jest bankiet i kiedy się go organizuje?
Czy impreza w restauracji się opłaca?
Biorąc pod uwagę ilość usług, jakie wchodzą w skład organizacji imprezy okolicznościowej w restauracji, wybór ten jest najkorzystniejszy. Lokale tego rodzaju dysponują już własnym wyposażeniem i kuchnią, dlatego nie musisz ani wynajmować stolików i krzeseł, ani też zatrudniać zewnętrznej firmy cateringowej. Podejmując się organizacji imprezy okolicznościowej w restauracji, korzystasz z pakietu usług, a jak powszechnie wiadomo kupowanie w pakiecie, jest tańsze. Ponadto, wybierając takie rozwiązanie cała odpowiedzialność za właściwy przebieg przyjęcia i dopięcie wszystkiego na ostatni guzik jest przenoszona na obsługę. Nie musisz martwić się, że jedzenie przyjedzie zbyt zimne czy podczas imprezy zabraknie miejsca dla Twoich gości. Sytuacje te w lokalach zdarzają się rzadko, o ile w ogóle mają miejsce. Każda restauracja dba o to, aby zamówione usługi wyglądały dokładnie tak, jak życzył sobie tego klient.
Przeczytaj również: Jak krok po kroku zorganizować imprezę okolicznościową?
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana